Peter Åkerlund

IP-lakimies, osakas

IP-lakimies Peter Åkerlund (osakas) auttaa merkkien ja muun aineettoman pääoman suojaukseen liittyvien strategioiden luomisessa. Hän tekee merkkien käyttöön liittyviä riskianalyyseja, kuten tavaramerkki- ja toiminimitutkimuksia sekä hoitaa eurooppalaisia, kotimaisia ja kansainvälisiä tavaramerkkihakemuksia. Hän laatii tavaramerkki-, lisenssi- ja muita IPR-alueen sopimuksia ja käy niihin liittyviä sopimusneuvotteluja. Hän hoitaa myös tavaramerkkien loukkaustapauksia ja väiteasioita, kuten tuoteväärennösasioita. Hän neuvoo myös verkkotunnuksien rekisteröintiä ja loukkauksia koskevissa asioissa ja hoitaa mallioikeusasioita. Hän on Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) auktorisoima tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies, Patentti- ja rekisterihallituksen rekisteröimä tavaramerkki- ja mallioikeusasiamies sekä Suomessa auktorisoitu oikeudenkäyntiavustaja. Bocolainen vuodesta 1999.

Olen kuin antenni, joka ottaa vastaan erilaisia signaaleja. Tässä työssä näkee niin monenlaista maailmaa ja erikokoisia yrityksiä. Yritän nähdä asiakkaiden ongelmat heidän omissa viitekehyksissään ja keksiä niihin hyvät ratkaisut. Tunnen suurta tyydytystä, kun pystyn auttamaan ihmisiä.

Koulutus

  • OTK, varatuomari
  • Kielitaito: suomi, englanti, ruotsi, saksa
  • Aktiviteetit: Suomen Patenttiasiamiesyhdistys ry, Suomen Anti-piratismiyhdistys ry, IPR University Center Association ry, MARK Suomen Markkinointiliitto ry (vuosien varrella useita luottamustoimia edellä mainituissa), FICPI, INTA, Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry, Juridiska Föreningen i Finland, kirjallisuus, taide, talousasiat

Asiantuntijat

Tarjoamme henkilökohtaista, luottamuksellista ja joustavaa palvelua

Peter Åkerlund

IP-lakimies, osakas

Laura Roselius

IP-lakimies, osakas

Elina Heikkilä

IP-lakimies, osakas

Pamela Lönnqvist

IP-lakimies